Tojás világnap: spórolós receptek a hét minden napjára

Hét "párszázas" recept dietetikus ajánlásával

Budapest, 2022. október 14. – Még mindig a tojás az egyik legolcsóbb és legegészségesebb fehérjeforrásunk - hívja fel a figyelmet a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Magyar Tojásszövetség) a Tojás világnapja alkalmából (2022. október 14., péntek). ​ Hét, könnyen elkészíthető, spórolós receptajánlat tojással a főszerepben.

”A tojás a legtökéletesebb élelmiszer, mert a legmagasabb biológiai értékkel rendelkezik és a higiénikus kezelés mellett feldolgozás nélküli, azaz természetes állapotú. A magyar tojás kiváló minőségű, élelmiszerbiztonsági szempontból megbízható, a rövid ellátási lánc pedig a legkisebb környezetterheléssel biztosítja az állandó kínálatot. Aki tojást eszik, az nemcsak az egészségéért tesz, hanem a környezetéért is!” – mondta Prof. Dr. Sütő Zoltán, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke.

Minél több tojásos étel kerüljön a családi asztalra, már ezzel is sokat lehet spórolni a konyhapénzen. Olcsó és tápláló tojásos ételek receptjét állította össze a dietetikus szakember a Tojásszövetség kérésére. Olyan ételeket, amelyek nagyon egyszerűek és könnyen hozzáférhető alapanyagokból állnak. Egy-egy adag étel ára pedig száz és ötszáz forint közötti összegből jön ki. A tojás kitűnő fehérjeforrás és változatosan beilleszthető az egészséges táplálkozásba. Jelentős mennyiségben tartalmaz A-, D-, B1-, B2-vitamint.

"Az ásványi anyagok közül pedig a kalcium-, a foszfor- és a vastartalma kiemelendő. Magas biológiai értékének köszönhetően akár a hús, vagy a feldolgozott húsipari termékek helyettesítője is lehet. Mint minden élelmiszer esetében, a tojásnál is érdemes arra figyelni, hogy előnyben részesítsük a hazai termelésből származót. Ezzel is hozzájárulunk egy fenntartható táplálkozás kialakításához” – mondta Wohler Veronika, dietetikus, táplálkozástudományi szakember, aki a lenti recepteket összeállította.

A recepteket a képekre kattintva lehet letölteni:

MÉG TÖBB TOJÁSOS RECEPTÉRT ÉS ÉRDEKESSÉGÉRT KÖVESD A HU, DE TOJÁS FACEBOOK OLDALT IS!

*********************************************************************************

A Baromfi Termék Tanácsról

A magyar baromfitermelés legfontosabb szakmaközi és érdekképviseleti szervezete az 1991-ben megalakult Baromfi Termék Tanács (BTT). A BTT egyik tagszövetsége, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (röviden: Tojásszövetség) melynek alapító Közgyűlése 1990. június 5-én volt. A Tojásszövetség tagjai a naposjércét tenyésztő és forgalmazó vállalkozások, jércenevelő, valamint ​ tojástermelő gazdaságok és vállalkozók, feldolgozók, kereskedők, valamint pártoló tagként az ágazatot kiszolgáló input-gyártók.

 

 

Kapj híreket a postafiókodba

A "Feliratkozás" gombra kattintással megerősítem, hogy elolvastam és elfogadtam a következőt: Adatvédelmi politikája.