TOJÁS VILÁGNAP 2020.OKTÓBER 9.

Interjúalanyokat ajánlunk a témában

Kedves Újságíró Kolléga,

holnap, vagyis október 9-én lesz a Tojás Világnapja, amit minden évben 1999 óta október második péntekén tartanak. A Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének titkára, Dr. Molnár Györgyi szívesen beszél a következő témákról:

- A koronavírus válság okozta krízisben, hogyan oldották meg, hogy biztonságos és elegendő legyen a magyar tojásellátás?

- A hazai tojásellátást nehezítette, hogy korona közben lecsapott a madárinfluenza is – 5 millió csirkét, tyúkot, libát stb kényszervágtak, így tojás is kevesebb volt

- Évről évre több tojást fogyasztanak a a magyarok a KSH adatai szerint.

- Ha krízis van, válság van, akkor az olcsóbb élelmiszerek törnek fel újra – a tojás az egyik legolcsóbb fehérjeforrás

- A washingtoni székhelyű nagy múltú kutatószervezet, a World Resource Institute sorolta be a legfenntarthatóbb fehérjeforrások közé.

- Ezért és az ára miatt is a (kukacok helyett) a tojás a jövő élelmiszere világszinten,

- És akkor a tudományosan bizonyított jótékony hatásairól – például arról, hogy a tojásban lévő kolin nagy szerepet játszik a magzat agyának fejlődésében, vagy arról, hogy a biológiai értéke egyenlő az anyatejével – nem is beszéltünk.

- Az egyes tartástechnológiák fenntarthatóságáról (szabad, mélyalmos, EU-konform ketreces) animációs kisfilmet készített a Tojásszövetség, amit ide kattintva tudsz megnézni.

HA SZERETNÉL INTERJÚT A TÉMÁBAN, ​ AKKOR KERESD:

Dr. Molnár Györgyit, a Tojásszövetség titkárát a +36 30 561 7103 telefonszámon vagy Jámbor Esztert, az Open Communications tanácsadóját ezen a telefonszámon: +36 30 459 4419

Kövesd a HU, de tojás Facebook oldalt!

Kapj híreket a postafiókodba

A "Feliratkozás" gombra kattintással megerősítem, hogy elolvastam és elfogadtam a következőt: Adatvédelmi politikája.